lauantai 3. marraskuuta 2012

Electric Wizard - Witchcult Today (2007)

Kuva on googlesta, itselläni on vain cd.

Olen tykännyt joistain EW:n vanhemmista levyistä, joista Dopethrone on jopa klassikko. Tämä levy tuli kovan hypen johdattelemana, ja mm. tämä Imperiumin naurettava fanipoika-arvio sai minut kerrankin ostamaan levyn uutena kuuntelematta. Pettymys oli suuri.

Jee, musta cd, hopeanhohtoinen kansi, kappaleennimiä kuten Satanic Rites of Drugula (idea varmaan naurattanut pilvessä). 70-luvun vintagegearilla nauhoitetut soundit on kieltämättä mukavan retrot, mutta ketä kiinnostaa, kun biisit ovat turhaa paskaa. Electric Wizard kierrättää omia riffejään, jotka ovat jo alunperin lainattu Black Sabbathilta. Witchcult Todayn, Satanic Rites of Drugulan, The Chosen Few'n ja Torquemada '71:n riffit ovat aivan liian samankuuloisia, ja niitä toistetaan liian monta kertaa. Hypnoottisen ja tylsän raja on ohut, samoin kun kunnianosoituksen ja apinoinnin. Dunwich on ainoa hyvä kappale levyllä, ja Saturnine on ihan ok.

Jus Osborne ei ole koskaan ollut mikään hyvä laulaja, mutta aiemmin vokaalit ovat haudattu syvemmälle kaikuun, ja hän on rääkynyt enemmän. Nyt laulu on ärsyttävää ulinaa, ja korneista sanoista saa liian hyvin selvää.

Electric Wizard on musiikillisesti edellisen arvostelun Sallyn sukulainen, mutta taas imagoasioissa täysi vastakohta. Electric Wizard on aina hallinnut visuaalisen puolen ja coolit kannet ja biisinnimet. EW lainailee 70-luvun huuruisista kauhuleffoista ja klassisesta kauhukirjallisuudesta, myy cooleja hevipaitoja, ja bändin rikollinen maine ja kaunis naiskitaristi varmasti lisää kulttistatusta. Ei siis ihme, että ylihintaiset SPECIAL DIE HARD EDITIONit myydään loppuun huolimatta b-luokan biisimateriaalista.

2 kommenttia:

  1. Kyllä mua nauratti ihan selvänäkin.

    VastaaPoista
  2. Heippa,

    Tahtoisin ehdottaa yhteistyötä. Minut tavoittelee tästä: johanna.lillrose@gmail.com.

    Kiitos!

    VastaaPoista