torstai 17. maaliskuuta 2011

The Wombats vihaus

Jesus and the merry chain

Brittiläinen The Wombats saapuu NOSTURIIN 28.3. Tämä täysin turha yhtye tunnetaan viime vuosien paskimmasta hitistä Let's Dance to Joy Division.

Yhtyeen nimi on The Wombats eli vompatti kaavamaisesti määräisessä monikossa. En edes tiedä miltä vompatti näyttää, mutta se on todennäköisesti pörröinen ja hassu. Ja kömpelö niinkuin yhtyeen ironia. Tarinan mukaan laulaja/kitaristi/joku tanssi kännissä tyttöystävänsä kanssa Love Will Tear Us Apartin tahdissa ja se oli niin HAHAHA ironista, että siitä piti tehdä biisi. Asian ironisuutta tuodaan esille sanoituksissa oikein rautalangasta vääntäen.

En kuitenkaan vihaa The Wombatsia lattean nimen, tyhmien sanoitusten, ärsyttävän ironisuuden, tai turhan hypen vuoksi, koska muutenhan voisin vihata joka toista uutta bändiä. Vihaan siksi, että Let's Dance to Joy Division on vaan niin kauhea kappale. Melodia on ärsyttävä ja tympeä kertosäe yritetään saada nousuun kornin ironisella lapsikuorolla. Vihaan lapsikuoroja. Another Brick in the Wallissa lapsikuoro sopii kappaleen teemaan, mutta 99,99% tapauksista lapsikuorot ovat ärsyttävän imeliä, ja läpinäkyvän epätoivoinen tapa yrittää saada banaali melodia kuulostamaan jotenkin mahtavammalta. Samoin kuin typerät piano- ja viulusovitukset balladeissa.

Kuuntelin youtubesta myös muita The Wombatsin kappaleita ja en löytänyt mitään syytä muuttaa mielipidettäni yhtyeestä. Tokyo (Vampires & Wolves) sisältää jotain hyvääkin, mutta toisaalta taas kauhea sovitus tuo jotain outoja Black Eyed Peas viboja. Anti-D:ssä taas käytetään viuluja juuri sillä tavalla väärin kuin tuossa jo aikaisemmin puhuin. Kappale yrittää kuulostaa The Curelta Disintegrationilla ja epäonnistuu valtavasti. D niinkuin Disintegration??? Vertaus ei ole hatusta revitty, sillä laulaja on jopa stailattu Robert Smithiksi (normaalisti hän yrittää näyttää The Jesus and Mary Chainilta). Montako lempibändiäni The Wombatsin pitää häpäistä?

Oikeastaan The Wombats vaikuttaisi olevan loistava esimerkki siitä kuinka turhanpäiväisten kappaleiden ylituottaminen vain kääntyy itseään vastaan ja tekee kappaleista vieläkin huonompia. Ehkä bändi on livenä parempi...? 

4 kommenttia:

  1. Olet oikeassa! Niin lapsikuorojen kuin vompattienkin suhteen. Ironia on rakkaani, jonka raiskausta en tahdo todistaa, ja metaironiaan hassunhauskat pörrönaamat ovat varmasti liian ty-hm-iä. Sama pätee Cureen. Näpit irti!

    VastaaPoista
  2. Tarkoitin tietenkin 28.3. Nosturissa eikä 18.3. Tavastialla...

    VastaaPoista
  3. Ja yhtye on tietenkin The Jesus and Mary Chain eikä Jesus and the Mary Chain

    VastaaPoista
  4. Täydellistä pop-musiikkia ja livemeininkiä kuten todistivat Nosturissa. Mulle Joy Division on aina ollut rytmimusiikkia eikä mitään synkistelyä.
    Loistava biisin alku muuten:
    Please allow me
    To be your anti depressant (Anti-D)
    Kyllä kiitos. Pillerit apteekkiin ja musiikki soimaan.

    VastaaPoista