tiistai 19. huhtikuuta 2011

Aldo Nova – Subject... Aldo Nova (1983)

 
Tästä ei ole taas mitään hajua. Levy lähti kirpparilta mukaani, koska kannessa on pikselöitynyt takatukkajäbä ja esittäjän nimi kuulostaa italialaiselta. Kuvittelin, että kyseessä on jotain eurosyntikkaroskaa kuten Fancy, jonka levy löytyi samasta pöydästä. Kyllä tässä sentään syntikkaa on. Levy alkaa erittäin hyvin: intro on upean futuristista äänimaisemaa, kunnes aivan tyhjästä iskee voimakkaat rummut ja rokkaava instrumentaalibiisi. Eka oikea kappale Monkey On Your Back paljastuu hyvin tyypilliseksi hard rockiksi. Olisin muuten pettynyt, mutta kappale on itseasiassa aika hyvä. Myös seuraava kappale Hey Operator on tarttuva, mutta muuten levy on keskinkertaista kasarihardrock-nössöilyä. Mitä voikaan odottaa kappaleilta kuten Hold Back The Night, Always Be Mine ja All Night Long. Mikähän vitun idea siinäkin muuten on, että kappaleet ovat takakannessa väärässä järjestyksessä ja levypussiin ei ole merkitty instrumentaaleja? Pitäisi olla joku laki, että kappaleiden pitää olla takakannessa numeroituina.

En lyttää levyä kokonaan. Noin puolet a-puolesta on loistavaa tavaraa ja tusinarokkibiisien ja slovareiden välissä on mielenkiintoisia ja kokeilevia välisoittoja. Kanadalainen Aldo Nova on lahjakas moniosaaja. Hän on taitava kitaristi, hyvä ja sopivan revittelevä laulaja, ja osaa käyttää syntikkaa monipuolisesti. Hän on myös tuottanut levyn itse ja hoitaa senkin homman hyvin. Soundit ovat erinomaiset ja siellä täällä on mielenkiintoisia juttuja. Levyn on miksannut Aldo Nova ja Tony Bongiovi, joka on myös Bon Jovin serkku ja mies joka melkein pilasi Talking Headsin debyytin.

Aldo Nova rokkasi MTV:llä leoparditrikoissa jo vuonna 1981, joten annan hänelle myös kyseenalaisen kunnianosoituksen paskarokin pioneerina. Tällä toisella levyllä on parissa biisissä hittipotentiaalia, mutta levy floppasi jostain syystä. Ehkä Aldo Nova ei ollut enää tarpeeksi seksikäs ja vaarallinen Mötley Crüen yms. rinnalla.






Tämä video on kyllä AWESOME. Badass-kasarimeininkiä ja rokkiposeerauksia. Parasta on ehkä se miten monkey on your back on tulkittu kirjaimellisesti. PYSYKÄÄ EROSSA HUUMEISTA!

http://www.youtube.com/watch?v=qs6iMer68co

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti