perjantai 1. huhtikuuta 2011

Dubstep keksittiin 1981

Tämä ei ole aprillia. Todiste:



Levottomat rummut, raskaat ja surisevat syntikat, yleinen synkkyys ja arviolta 130-140bpm tempo aiheuttavat selviä dubstep-viboja. Lopussa kuulen melkein wobble-bassoa ja oikeastaan vain iskevä snare puuttuu (eikä sekään ole mikään välttämättömyys dubstepissä). B.E.F. eli British Electronic Foundation on siis Heaven 17 -jamppojen taiteellisempi projekti. Music to Kill Your Parents by löytyy alunperin Walkmanilla kuuntelua varten tehdyltä Music for Stowaways -kasetilta (Sonyn Walkman oli alunperin Stowaway). Tästä levystä on myös vähän laajempi versio Music for Listening to, joka on julkaistu 1990-luvun lopulla myös CD:llä. En ole nähnyt kumpaakaan levyä missään formaatissa myynnissä. Vähän eri versio kappaleesta löytyy myös Heaven 17:n MAHTAVAN Penthouse & Pavementin 2CD+DVD MEGAjulkaisulta. Penthouse & Pavementista tulee ehkä arvostelua myöhemmin, koska kyseessä on heti The Human Leaguen Daren jälkeen paras syntikkapop-albumi ja yleinen näky kirppareilla.

Myös toisessa samoihin aikoihin tehdyssä kappaleessa on aistittavissa jotain dubstep-henkeä, joskin ei niin selvästi:



Tämä taas löytyy Brian Enon ja David Byrnen alunperin 1981 julkaistun My Life in the Bush of Ghosts -levyn uusintapainoksen bonusraitana.

2 kommenttia:

  1. Hullun kova tuo New Feet, vois luulla Shackletonin biisiksi vuodelta 2015.

    VastaaPoista
  2. Enpä ole ennen kuullut Shackletonia, mutta on aika mielenkiintoista soundia. Veikkaisin, että My life in the bush of ghosts on inspiroinut jollain tapaa.

    VastaaPoista