sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Psychic TV - Live In Heaven (1987)

 
Psychic TV on entisen Throbbing Gristle -jäsenen Genesis P-orridgen (hyi mikä nimi) johtama bändi/kollektiivi. Psychic TV:n tarkoituksena oli levittää hämärää okkultisista sanomaa pop-musiikin kaupallisin keinoin, ja kaikenlaisessa markkinointispedeilyssä Psychic TV oli omaa luokkaansa. Pelkästään tämän levyn kannesta pystyy päättelemään, että musiikki oli oikeastaan aika toissijaista. Yhtyeen piti julkaista 23 livelevyä kerran kuussa 23. päivä. Levyjä julkaistiin ”vain” 17 ja tämä on niistä kolmas. Missä itsekritiikki? Pitääkö jokainen nauhalle saatu minuutti julkaista? Psychic TV:n diskografia on muutenkin valtava. ”If you collect thee coupon inside thee first 9 issues, or subscribe to thee series you are eligible for thee 10th record free. It will not be available in shops”. Onkohan kukaan saanut tuota 10. levyä? Minkälainen ihminen hän mahtaa olla? Itse en ole varmaan koskaan saanut 10 leimaa edes pizzeriasta. Ja sana ”thee” (vanhan thou sanan objektimuoto, eli yhtäkuin you) on tosiaankin noin 100 kertaa takakannessa ja aivan väärin käytettynä. Yhtyeen ”fanclub” on muuten nimeltään THEE TEMPLE OV PSYCHICK YOUTH NETWORK.

Hyvän musiikin tekeminen oli liian tavanomaista Psychic TV:lle. A-puoli kuulostaa todella huonolta Velvet Underground -apinoinnilta ja b-puoli on ehkä hieman mielenkiintoisempaa metelöintiä, mutta kauheaa silti. Keikka on ilmeisesti improvisoitu ja taustamusiikkia huonompaa on vain Porridgen täysin vajaamielisen kuuloinen lallattelu. Äänenlaatu on kuitenkin yllättävän hyvä. Yleisön ääniä ei kuulu juuri lainkaan, ja luulen että ketään ei vaan ole kiinnostanut.

2 kommenttia:

  1. Hyvä löytö alle viidellä eurolla! Aika harvoin noita livelevyjä nykyään näkee. Kaverillani oli joskus koko sarja tai ainakin suurin osa. En ymmärtänyt Psychic TV:stä silloin mitään, mutta bändi on sittemmin alkanut kiinnostaa. Laulajana Genesis on tosiaan omaa luokkaansa ;)

    VastaaPoista
  2. Psychic TV on kyllä kirjaimellisesti kulttiyhtye. Studioalbumeilla on varmaan jotain musiikillisia ansioita, mutta tämä live ei ole missään tapauksessa edes sen 4e arvoinen, vaikka harvinainen ehkä onkin. Olisin voinut laittaa 4e lottoon ja olla miljonääri nyt...

    VastaaPoista