perjantai 27. toukokuuta 2011

Southern Hostility MIXXX


Ladatkaapa tästä miksaus kunnon texasilaista ysäri-ug-gangstaräppiä. Harvinaisia biisejä täynnä väkivaltaa, huumeita, seksiä ja yleistä ghettomentaliteettia. Kappaleet ovat minun hämäristä kokoelmistani ja miksaus on tehty Dj Mzalta lainatuilla cd-soittimilla ja omalla paskalla mikserilläni. Laadultaan miksaus voi olla aika kämänen, mutta toivottavasti nautitte biiseistä.

BIISILISTA

1. Coop MC - Blue Sunday 
Alkuun vähän kevyempi kappale Coop MC:ltä. Haikeata homiesien muistelua ja ghettofiilistelyä muistutukseksi siitä että elämä etelässä ei ole helppoa. Miehestä ei ole paljoa tietoa, paitsi että hän on Fort Worthista Texasista ja tehnyt ainakin pari levyä. Tämä kappale on megaharvinaiselta levyltä nimeltä Real. Lyrikaalisesti aika peruskamaa, mutta Coop MC:n letkeä ääni muistuttaa vähän Snoop Doggia ja tausta on mukavan melodinen ja rauhallinen.

2. K-Rino – Step In To The Mind
Miksauksen diipeimmät jutut löytyvät tästä kappaleesta. ”I'm like a killer leopard mixed with a german shepard” ”I'm two spirits deep meaning the ghost of my ghost will haunt you”. K-Rino on todellinen veteraani ja South Park Coalitionin (SPC) johtohahmo. Käynyt myös Suomessa keikkailemassa ja Hannibalin levyllä vierailemassa. Tämä on oikeastaan itärannikkotyylistä battleräppiä eikä niinkään gangstaa, mutta hieno biisi kuitenkin.

3. Fakkulty – Southern Hostility
 Nimesin miksauksen tämän kappaleen mukaan. Ei ehkä miksauksen parhaita biisejä, mutta tässä kuuluu parhaiten etelän aggravated-tyylit ja mentaliteetti. Todella vihaista settiä ja crackerit saa kuulla kunniansa. ”Bitch, It's black power!”. Yksi monista tämän miksauksen SPC/Street Military -affiliaateista.

4. Yungstar – Knocking Pictures Off The Wall

Vähän bling bling -räppiä tähän väliin. Ostin levyn täysin räikeän Pen & Pixel -kannen takia, mutta on siinä pari hyvää biisiäkin. Biitti on mielenkiintoinen ainakin, ja Yungstar on jonkinlainen pioneeri raivatessaan tietä muille puhevikaisille räppäreille kuten Gucci Mane. Lexuksia, Mersuja, limusiineja, kultaketjuja, kartanoita ja valkoisia tiikereitä (!?). ”Never brag, never boast”

5. Lil Keke - Southside
Lausutaan ”kii kii” eikä keke suomalaisittain. Miksauksen ainoa bilebiisi Screwed Up Clickin ehkä tunnetuimmalta räppäriltä. Diggaan jotenkin Keken tyylistä.

6. Blac Monks – Step In With Your Weapon
Ja sitten vähän väkivaltaisemmalle ja hämyisemmälle linjalle. Blac Monks on yksi Mr. 3-2:n monista yhtyeistä.


7. Klondike Kat – Hustler 
Hieno old school -biisi tältä SPC:n jäseneltä. Loistava räppäri, laulaja ja biitintekijä. Mukana myös Klondike Katin kolmevuotias (?) poika. Valitettavasti feidasin biisin liian aikaisin ja pojan räpit jäävät pois. Vittuuntuneena leikin feiderillä ja siksi seuraavassa biisissä kuulostaa kuin pikkulapsi olisi tuplaamassa.

8. Lock Down Inmates – Wussup With It
Koomisen väkivaltainen kappale tältä dallasilaiselta yhtyeeltä. Naurettavaa väkivaltaa ja vihaisia tyylejä halpisbiittiin. Oikeastaan aika lähellä horrorcore-tyyliä ja siksi seuraava biisi on...

9. Ganksta NIP – That's How It Is (Psychic Part II)
Miksauksen kipeintä lyriikkaa SPC:n legendaarisen Ganksta NIPin tokalta levyltä. ”I'm aerodynamic, satanic, scizophrenic android”, ”Bitch, I've been living in South Park 10 000 years as a poltergeist”, ”people say I'm a demon, a dragon, a dinosaur / a reflection of horror, a pig like wild boar”. Täynnä niin hyviä laineja, etten osaa päättää lemppariani.

10. 3-2 - Turning Lane 
Mr. 3-2:n soolotuotantoa. Ehkä miksauksen mehukkain g-funk-biitti. Kertoo kääntymiskaistan vaaroista: ”you can catch one to your brain”

11. 20-2-life – Candy 2 A Stranger
Lisää SPC:tä. Tämä kappale kääntää perinteisen varoituksen ”älä ota karkkia tuntemattomilta” muotoon ”älä anna karkkia tuntemattomille” (”coz them undercovers might try to hang you”). Voisi kuvitella että kappaleessa on joku moraalinen opetus, mutta ei ole. Tylyä huumeräppiä näiltä yllättävänkin taitavilta räppäreiltä.

12. Point Blank – Cut U N ½
Törkeätä old school -panoräppiä. Jälleen SPC:tä ja mukana myös varhainen UGK.

13. UGK – Protect And Serve
Miksauksen parhaita biisejä. Super Tight -klassikkolevy saattaa olla tehty isolla levy-yhtiöllä, mutta UGK on silti Underground Kings, joten se sopii tälle miksaukselle. Pimp C:n räpit ovat ehkä brutaalein vihanpurkaus, mitä nauhalle on koskaan saatu. Pahimmat jutut, joissa todennäköisesti uhkaillaan ihan nimeltä jotain poliisia, on sensuroitu, ja välillä ei edes räpätä, vaan kuullaan vain aseääniä. Miksauksen paras laini: ”a rat a tat rat a tat rat a tat tat ooh yeah” RIP PIMP C.

14. Street Military – Gasta Get Paid
Löytyy klassiselta Street Militaryn Don't Give A Damn EP:ltä, mutta on oikeastaan Pharoahin soolobiisi. Outo urkubiitti varmaan jakaa mielipiteitä.

15. Livin' Illegal – Trouble Makin'
Vähän rauhallisempaa materiaalia. Loistava nimi yhtyeellä ja sanat kertovat juurikin laittomuuksien tekemisestä ja elämästä ghetoissa. Jotain Street Military affiliaatteja kai.

16. Dj Screw – Intro
Tämä on vain lyhyt intro Dj Screw:n All Work No Play miksaukselta. RIP DJ SCREW!

17. Pharoah – Pressure Be Pumpin' 
Kappale on Pharoahin loistavalta Six Foot Giant soololta, mutta löytyy myös G-Rappin tuottajalevyltä nimellä Grind. G-Rappin levyllä kappale on laitettu räppärin Too nimiin, joka on ilmeisesti veljensä Pharoahin kanssa Burton Boyz nimisessä yhtyeessä. Syvä ääni ja nopea vähän sinne päin -räppäys kuulostaa kuitenkin tismalleen Pharoahilta. Pharoah istuu ilmeisesti elinkautista ryöstöstä. FREE PHAROAH!

18. Bam – A Rough Z'aggin Bible (Pray At Will)
Bam on jälleen yksi SPC:n jäsen ja tämä kappale on tähän loppuun vähän rauhallisempaa avautumista rankasta elämästä ghetossa.

19. Guerilla Maab – Fondren & Main
Guerilla Maabiin kuuluu mm. Z-Ro ja Trae, ja kappale on ajalta kun he olivat vielä ug. Biitti on ärsyttävä, mutta hitaasta helvetin nopeaan vaihtelevat ja puoliksi lauletut räppityylit ovat uskomattoman kuuloisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti