perjantai 30. syyskuuta 2011

Jesse Johnson - Shockadelica (1986)

Jesse, 26. "I usually shop second hand. Films like 101 Dalmatians and Coming To America inspire my style."

Jessen kolmas levy vuodelta 1988 ei osoittautunut suurmenestykseksi aiemmassa arvostelussani, joten miten on tokan levyn, Shockadelican, laita? Ei vakuuta, kuten ei koko Jesse Johnsonin soolourakaan.

Levy on erittäin funky. Se on niin funky, että jopa Sly Stone feattaa sinkkubiisissä Crazay. Teknisesti tässä on siis loistava kasarifunk-levy, mutta sävellykset ovat jälleen väkisinväännettyjä, ja kappaleet eivät jää mieleen. Kitara on Jessen vahvuus, mutta sitä kuuluu minimalistisesti. B-puolen ekassa kappaleessa on soolo, mutta sen takia ei kannata kääntää levyä.

Princellä ei ole mitään tekemistä levyn kanssa, mutta haluan hänet mainita, koska a) Jesse oli Prince-projektin The Timen kitaristi b) Jessen laulumaneerit kuulostavat paljon Princeltä, ja pari kappaletta on hyvin Princemäisiä c) Princellä on kappale nimeltä Shockadelica (If I Was Your Girlfriendin b-puoli). Tämä johtuu wikipedian mukaan siitä, että Prince piti Jessen soolosta, ja varsinkin sen nimestä, mutta levyllä ei ollut hänen mielestään yhtään nimeä vastaavaa kappaletta. Tämä on aivan totta, ja Princen Shockadelica on sitä paitsi parempi kuin yksikään Jessen oma biisi.

Levyllä on jotain hyviä juttuja, ja se ei suurimmaksi osaksi ärsytä, mutta arvoa sillä on vain crazaylle keräilijälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti