lauantai 26. helmikuuta 2011

Divine - The Story So Far... (1984)



Yläasteikäisenä löysin kirjastosta roskaelokuvia käsittelevän suomalaisen kirjan, jonka nimeä en pysty enää muistamaan (Roskaelokuvat ehkä?). Tämä kirja oli useasti lainassa, ja lueskelin innolla kuvauksia splatter-elokuvista, joita tilailin sitten Keltaisesta Pörssistä (lehti, ei nettisivu) hollantilaisten kasettien suttuisina kopionkopioina. Nyt tulee niin nostalgiset fiilikset, että tekisi mieli muuttaa tämä blogi käsittelemään kauhuelokuvia.

Kirjassa kerrottiin myös John Watersin Pink Flamingos -elokuvasta, jonka tunnetuimmassa kohtauksessa lihava transvestiitti Divine syö koirankakkaa. Tämä kohtaus oli täysin improvisoitu ja shit is real. En ole tähän päivään mennessä nähnyt elokuvaa, mutta kiinnostavaltahan tuo kuulostaa. En ollut tietoinen Divinen musiikkiurasta, mutta kun näin kirpputorilla tämän LP:n houkuttelevan kannen, tiesin että nyt on minun aikani haukata paskaa.

No, ei tämä levy paska ole. Love Reaction raiskaa New Orderia ja Alphabet Rap on juuri niin hirveä, kuin nimestä voi päätellä. Muuten Bobby Orlandon Hi-NRG taustat ovat melko nokkelia ja tarttuvia, joskin pidemmällä kuuntelulla todella jumittavia. Eipä tätä toisaalta ole tarkoitettukaan kotona kuunneltavaksi albumimuodossa. Syntikkadiskon ystävät lämpeävät varmasti, mutta varoitan cowbell- ja handclap-övereistä.

Laulu on asia erikseen. Divine ei edes yritä kuulostaa naiselta, vaan hän kuulostaa räkäiseltä punk-laulajalta. Punkkiahan tämä tavallaan on.

Mielestäni Divine on hieno roolimalli. Hänen perimmäinen sanomansa on sama kuin Lady Gagalla. Molemmat kannustavat olemaan ylpeä itsestään sellaisena kuin on. Divine on kuitenkin sata kertaa uskottavampi, sillä hän oli aidosti friikki. Lady Gaga on täydellisellä vartalolla varustettu nuori ja lahjakas nainen. Vaikka epävarma Lady Gaga -fani uskaltaisi toteuttaa itseään idolinsa rohkaisemana, hänestä ei tule koskaan yhtä menestyvää ja kaunista. Kun Divinen näköinen äijä kehtaa raakkua ”I'm so beautiful, look at me”, tietää että kaikki on mahdollista. Liha-asu on kieltämättä aika nasty, mutta arvostan Lady Gagaa vasta kun hän maistaa pökälettä gaalaillassa. Mikäli Lady Gaga sattuu tämän lukemaan, niin sanon sen englanniksikin: Eat shit, Lady Gaga.






He's a loathsome offensive brute, yet I can't look away”

3 kommenttia:

  1. Hieno artisti, joka poistui liian nuorena!

    VastaaPoista
  2. Divine oli muuten Suomessa juhannusaattona 1985. Porissa eräässä ravintolassa oli konsertti. Nimmari tuolloin tuli saatua kun nokkelasti keksimme, mistä miehen löytää konsertin jälkeen.

    VastaaPoista