maanantai 8. marraskuuta 2010

Fancy - Contact (1986)

 
Levy, jossa on tällainen kansi, ei voinut jäädä kirpparille. Vasemmanpuoleinen on ilmeisesti olevinaan Fancy itse.

Wikipedia:


Fancy (s. Manfred Alois Perilano, 7. heinäkuuta 1946) on saksalainen discotyylistä eurotanssimusiikkia laulanut artisti, joka oli suosiossa 1980-luvun puolivälin jälkeen muutamia vuosia. Fancy oli merkittävä iskelmäartisti nimellä Tess Teiges. Fancyn todellinen läpimurtokappale oli megahitti "Slice Me Nice" vuonna 1984. Tunnettuja Fancyn kappaleita ovat myös "Chinese Eyes" ja "Lady of Ice", jotka edustavat syntetisaattoripohjaista discoa. Fancyn tunnettuja menestyskappaleita ovat myös "Bolero" ("Hold Me In Your Arms Again") ja "Flames of Love".

Kohtalaisen hyviä hittejä ovat myös "Bride In Black", "C'est La Vie", "Running Man" ja "My Emotional Way". Läheskään Fancyn kaikki tuotanto ei edusta puhdasta syntetisaattorimusiikkia.

Monet menestyskappaleista on tehty yhteistyössä manageri Anthony Monnin kanssa. Myös Bobby Orlando on tuottanut Fancyn lauluja. Fancy on tehnyt yhteistyötä monien muiden artistien kanssa, muun muassa salanimellä Tess tai Ric Tess. Fancy on ollut kiinnostunut astrologiasta ja esoteerisista asioista.

Kaikki arvostus sille, joka on tehnyt Fancystä suomenkielisen wikipedia-artikkelin. Ensimmäinen ja viimeinen lause summaavat sen mistä koko jutussa on kyse.

Kun ensimmäisen kappaleen naurettavasta särökitarasta pääsee yli, niin Fancy palkitsee/rankaisee hyvin tyypillisellä syntetisaattori-eurodiskolla. Synarevittelyt menee sopivasti överiksi, ja melodiat ovat rehellisen hölmöllä tavalla viihdyttäviä. Koneista on otettu kaikki irti, ja kappaleissa kuten After midnight kuullaan semmoisia lazer-efektejä ja handclapeja, että luulisi huuruisten rantadiskojen menevän villiksi vielä nykyäänkin. Ainakin jos lattia on täynnä 40+ saksalaisia. Eihän tästä saisi pitää, mutta tämänkaltaisen musiikin tuottama pseudo-nostalgiaa ja synariffejä ei voi vastustaa. Muutama tylsä kappale hittien välistä löytyy tietenkin, mutta Contact kannattaa poimia jos halvalla tulee vastaan.

Kohtalaisen hyvä hitti on myös Lady of ice, jonka videossa on huomionarvoisia tietokone-efektejä ja tanssiliikkeitä:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti